Skip to main content

WAGMI Technologies

Het 3D bedrijf WAGMI Technologies bestaat uit 3 personen; Jordy Meeder, Nick Meeder en Jordi Drieman. Samen hebben ze begin 2022 het full colour 3D print en 3D scan bedrijf opgericht met ieder hun eigen expertise binnen het bedrijf. Jordi is de 3D-expert en daarmee de drijvende kracht achter het proces van scan tot print. Nick houdt zich vooral bezig met de b2c tak van het bedrijf: The Shrink Factory, wat nu alleen nog wordt uitgedragen door We Love Deco. Jordy houdt zich met de marketing,  innovatie en development van het bedrijf bezig. Vanaf maart staat de Mimaki 3DUJ-553 in de productieruimte te draaien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordi Drieman, Jordy Meeder, Nick Meeder

We are going to make it 3D

Nick licht toe: “Ons motto is ‘We are going to make it 3D’. De visie van ons bedrijf is heel breed, van het maken van game karakters tot shrinkies (3D scans en prints van personen). Zowel b2b als b2c. Met de kennis van ons drieën en vanuit de 3D-branche denk ik dat we met WAGMI 3D veel impact kunnen hebben in een heel breed scala aan branches en bedrijven.”

The Shrink Factory

Nick houdt zich met name bezig met de consumenten (b2c) kant. “Met ons andere bedrijf (We Love Deco) richten we ons op kids, bruiloften, gezinnen. Dit is natuurlijk een hele grote doelgroep die iets exclusiefs en moois wil. Dat is precies wat we hier bieden. Vandaar dat we ook naast de investering in het printen en afwerken gezegd hebben dat de 3D scanner er ook echt moest komen te staan om het complete plaatje aan te bieden. Dat is, denk ik, het mooie van wat wij hier doen, we hebben alles onder één dak: een hoogwaardig eindproduct in de vorm van een Shrinky, een 3D scanner, de productie, software en 3D-specialist met alle know-how. Dat zie je niet vaak bij andere bedrijven in onze markt.”

Automatiseren en opschalen

Jordy vult aan: “Daarbij ontwikkelen wij al onze software zelf waardoor de Shrinkies op een goede en efficiënte manier door het systeem gaan. Het betreft geen inkoop-verkoop product, het is altijd een uniek (afmeting, grootte, details) product. Er gaat heel veel tijd zitten in al deze processen en als je dat vooraf automatiseert en via software afvangt betekent het dat we straks veel sneller en schaalbaarder kunnen werken.”

“Dat we het hele proces van A-Z hebben uitgedacht en uitgewerkt zorgt ervoor dat we straks snel kunnen schakelen naar bijvoorbeeld een franchise concept, daar zit een enorme potentie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotograaf die ook 3D-scans wil aanbieden in zijn studio. Door ons uitgewerkte infrastructuur van hard- en software is het straks ‘plug-and-play’ voor zo’n klant om makkelijk aan te haken aan ons productieproces. Door alles te stroomlijnen willen we het beste product tegen de scherpste prijs aanbieden aan onze klanten.

De 3D scanner is portable (past in 5 flightcases in je auto) en is gemakkelijk door één persoon in een kwartier in elkaar te zetten. Dus een veilig systeem waar je geen vrachtwagen voor nodig hebt om het te vervoeren en maar een paar m2 om neer te zetten en in gebruik te nemen. We proberen alles er op in te richten dat het ‘dummie-proof’ en makkelijk schaalbaar is naar grotere volumes.”

       

B2B

“De b2b tak van het bedrijf heeft een meer organische weg van ontwikkelen en groeien”, licht Jordy toe. “Dit verloopt met name op aanvraag, offertes en vervolgens productie. Denk hierbij aan bedrijven die productsamples willen laten printen van nieuwe producten. Dit heeft vaak meer tijd nodig.”

Educatie

Jordy vertelt verder: “Op dit moment zien we nog geen concurrentie opkomen. We zijn echt voorop aan het lopen met ons bedrijf, de modder aan het doorploegen zogezegd. Wel gaan er anderen achter ons aan komen, dat is zeker zo.” Bart (accountmanager 3D-MIX/DIMIX) vult aan: “Dit zie je ook terug in de verkoop van 3D Printers. De vraag ernaar is groot en men is er heel erg in geïnteresseerd, alleen de kennis ontbreekt nog. Met alleen de printer neerzetten ben je er nog niet. Printers, scanners en software is allemaal onafhankelijk beschikbaar, maar niets werkt nog met elkaar samen. Het kennislevel wat je nodig hebt om het proces te begrijpen en dat vervolgens ook nog aan elkaar te knopen, dat is er bijna niet.”

“Het lijkt heel makkelijk zo’n 3D beeldje te maken”, zegt Nick, “Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Door de dure inkten is de cost-of-error erg hoog. Als een ‘leek’ hiermee aan de slag gaat, dan zou elke shrinky uit elkaar vallen.”

Jordy voegt toe: “Er is aan alle kanten educatie nodig. Aan de b2c kant bij de consument; over het concept, wat het is, hoe ze het moeten bestellen etc. Maar ook aan de creatiekant is er enorm veel kennis vereist. Daarom steken we er ook zoveel tijd en energie in, om de markt aan alle kanten open te breken.” “We werken er hard aan die Mount Everest te beklimmen, want we weten: vanaf daar is het uitzicht heel erg mooi. Dat moeten we elkaar soms even helpen herinneren.”

Toekomst

Jordy verteld geanimeerd: “De mogelijkheden met 3D zijn legio. Zeker ook met de digitale 3D bestanden kun je enorm veel. Denk hierbij aan een personal fitness coach die jou door middel van je 3D-scan kan tonen hoe je er na 5 maanden trainen uit kan zien of een cosmetisch chirurg die je in 3D kan tonen wat de invloed van een cosmetische operatie is. Zo kun je nog honderden andere toepassingen bedenken waarbij 3D een grote rol kan spelen.”

Samenwerking met Dimix

Nick: “Vanuit We Love Deco zijn we al jarenlang klant bij Dimix en tevens Mimaki partner. Voor WAGMI 3D zijn we op onderzoek uit gegaan welke printer er zou moeten komen, daar kwam uit dat Mimaki daarin de beste oplossing is. Zodoende dat we deze ook via Dimix hebben aangeschaft. Daarnaast is Dimix een heel fijn bedrijf om mee samen te werken met als groot voordeel eigen technische mensen in dienst. We ervaren Dimix als fijne, betrouwbare partner die meedenkt om een succes te maken van onze business. Het is fijn om te zien dat het verder gaat dan alleen maar een leverancier van een printer. In zo’n ondernemende fase als waar wij in zitten is het fijn een partner te treffen die hierin meegaat. Daar zijn we heel dankbaar voor en geeft vertrouwen in ons verdere avontuur.”

Meer lezen:

https://wagmi3d.com/
https://www.theshrinkfactory.com/
https://www.weddingdeco.nl/huwelijkscadeaus/3d-beeldjes/3d-beeldje-bruiloft/

Easysoftonic